Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΣΚΛΑΒΟΙ

Η Ελλάδα εδώ και χρόνια, βρίσκεται υπό κατοχή. Ο κατακτητής ορίζει πλέον τις ζωές μας και τις τύχες μας, ορίζει τις τύχες και το μέλλον των παιδιών μας...

Σε παλαιότερους καιρούς όταν ένας κατακτητής κατακτούσε ένα κράτος, έστελνε και στρατό κατοχής, έτσι ήταν εύκολα ορατός. Τα τελευταία χρόνια όμως υπάρχει μια καινοτομία, ο κατακτητής είναι αόρατος, Αυτό το κάνει για να μην εξεγείρονται οι σκλάβοι, να μην σηκώνουν ποτέ κεφάλι να παίρνει ότι θέλει από τον υπόδουλο λαό χωρίς κόστος, Ο κατακτητής είναι “λύκος με ένδυμα προβάτου”. Έχει πλέον κάποια χαρακτηριστικά που ενώ λειτουργεί γίνεται αντιληπτός μόνο από το αποτύπωμα πού αφήνει.
Ένα χαρακτηριστικό είναι ότι δεν κυβερνούν οι ίδιοι φανερά αλλά διορίζουν κυβέρνηση και οι πολιτικοί λειτουργούν ως “κοτζαμπάσηδες”, αποδίδουν “γη και ύδωρ” στον κατακτητή με αντάλλαγμα την πολυτελή διαβίωση και ευημερία των ιδίων και των οικογενειών τους. Αυτό βέβαια αν είναι φανερός ο κατακτητής ισοδυναμεί με εσχάτη προδοσία και οι υπεύθυνοι τιμωρούνται.
Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι ότι ο κατακτητής δεν έχει το δικό του πρόσωπο αλλά το δικό μας πρόσωπο. Πίσω από κάθε ταμείο, κάθε υπηρεσία, κάθε οργανισμό βρίσκετε ένας δικός μας άνθρωπος, ο αδερφός, η αδερφή, ο γιος η κόρη (αν ήταν ξένος υπήκοος εύκολα θα γινόταν αντιληπτό). Ακούς συνέχεια την φράση “τι να κάνω εγώ” “ εγώ την δουλειά μου κάνω” “δεν είμαι εγώ υπεύθυνος” αναρωτιέσαι ποιος είναι ο υπεύθυνος, απάντηση δεν υπάρχει, δεν μπορείς να αντιδράσεις, σου λένε, ότι άπλα κάνουν την δουλειά τους. Εδώ πρέπει όλοι να αναρωτηθούμε αν “κάνοντας την δουλειά μας με σκοπό το μεροκάματο” εξυπηρετούμε τα συμφέροντα του κατακτητή, και αν ναι, αν πρέπει να συνεχίσουμε. Ίσως αύριο βρεθούμε εμείς σε δύσκολη θέση γιατί κάποιος άλλος στο βωμό του μεροκάματου θα λειτουργήσει υπέρ του κατακτητή,
Άλλο ένα χαρακτηριστικό είναι ότι προσπαθεί να σε γεμίσει τύψεις και ένοχες, ο τι για όλα φταις εσύ, γιατί είσαι “τεμπέλης” και “ανίκανος” αυτός, απλά βρίσκεται εδώ για το “καλό” σου. Διότι “τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους, οι άνθρωποι αυτοί είναι μια κάποια λύσις”.
Χρησιμοποιούν την δημοκρατία με τον χειρότερο τρόπο. Προκηρύσσουν εκλογές για να απορροφούν την οργή σου και να σε κοιμίζουν. Προεκλογικά σου υπόσχονται ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα για να μην αντιδράσεις, να συνεχίσεις να πιστεύεις, να ελπίζεις. Μετά σου λένε ότι δεν γίνετε αλλιώς είναι κοινοτική “οδηγία” (δηλαδή διαταγή). Στο τέλος το μόνο που θα καταφέρεις είναι να αλλάξεις κοτζάμπαση και ξανά από την αρχή.
Όλα αυτά γίνονται για να μην σηκωθείς ποτέ, να μείνεις για πάντα πρόβατο. Αυτό όμως δεν αρμόζει σε Έλληνα. Του Έλληνα ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει.
  ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΣΚΛΑΒΟΙ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου